Hihihihihihi
Heeej gull-ungar ;)
Jag hade tänkt tipsa om en as god sak. Man bakar havreflarn och sen äter man lite av degen :D
Okej här kommer ingridienserna
3dl havregryn
2dl socker
1/2dl sirap
150 gram smält smör eller margarin
1/2dl kaffegrädde (en speciell slags grädde som man kan köpa i affären)
1 1/2dl vetemjöl
1/2tsk bakpulver
Och så här gör man:
1. Smörj plåtar eller lägg på bakplåtspapper, det underlättar mycket.
2. Blanda alla ingredienserna.
3. Lägg teskeds stora klickar av smeten men stora mellanrumpå plåt eller papper. Kakorna flyter ut mycket.
4. Grädda i 175 grader i omkring 8 minuter eller tills flarnen är svagt ljusbruna.
5. Låt dom svalna mågra minuter innan de lossas men en tunn kniv. Böj dem eller låt svalna plant.
VARNING!!!
Låt dom inte stå framme. I min familj åts dom upp på en gång, jag fick bara en :(
Ett tips om ni vill äta degen är att låta den stå i kylskåpet en natt innan man äter den, den blir godare då. Men den går att äta som den är.
Japp det va allt jag ville säga :D
Ha ett skönt liv :)
//Amelie
Jag hade tänkt tipsa om en as god sak. Man bakar havreflarn och sen äter man lite av degen :D
Okej här kommer ingridienserna
3dl havregryn
2dl socker
1/2dl sirap
150 gram smält smör eller margarin
1/2dl kaffegrädde (en speciell slags grädde som man kan köpa i affären)
1 1/2dl vetemjöl
1/2tsk bakpulver
Och så här gör man:
1. Smörj plåtar eller lägg på bakplåtspapper, det underlättar mycket.
2. Blanda alla ingredienserna.
3. Lägg teskeds stora klickar av smeten men stora mellanrumpå plåt eller papper. Kakorna flyter ut mycket.
4. Grädda i 175 grader i omkring 8 minuter eller tills flarnen är svagt ljusbruna.
5. Låt dom svalna mågra minuter innan de lossas men en tunn kniv. Böj dem eller låt svalna plant.
VARNING!!!
Låt dom inte stå framme. I min familj åts dom upp på en gång, jag fick bara en :(
Ett tips om ni vill äta degen är att låta den stå i kylskåpet en natt innan man äter den, den blir godare då. Men den går att äta som den är.
Japp det va allt jag ville säga :D
Ha ett skönt liv :)
//Amelie
Kommentarer
Trackback